عوارض خروج از کشور
عوارض خروج از کشور، اصطلاحی که ممکن است شما هم آن را شنیده باشید. این اصطلاح بیشتر برای افرادی استفاده میشود که قصد خروج از کشور را دارند، به هنگام خروج از کشورشان باید مبلغی را تحت عنوان عوارض خروج پرداخت کنند که دریافت این مبلغ به شکلهای مختلفی صورت میگیرد. بهتر است بدانید نام دیگر عوارض خروج از کشور مالیات سفر است. همه افرادی که قصد خارجشدن از کشور را دارند هم باید آن را پرداخت کنند و فرقی نمیکند که سفر شما از مرزهای زمینی کشور باشد یا از مرزهای هوایی آن! نحوه دریافت این عوارض در کشورهای مختلف متفاوت است. برخی از کشورها مبلغ آن را دریافت کرده، برخی هم این مبلغ را بهعنوان عوارض سفر بر روی مبلغ بلیت اعمال میکنند. از جمله کشورهایی که عوارض خروج از کشور را مستقیماً دریافت میکنند، میتوان به ایران، بنگلادش، ترکیه، لبنان و فیلیپین اشاره کرد. در این کشورها عوارض خروج از کشور تألیف شده و بهصورت سالانه نرخ آن را اعلام میکنند. در ادامه قصد داریم تا به توضیح بیشتر در مورد عوارض خروج از کشور بپردازیم. جهت کسب اطلاعات بیشتر با ما همراه باشید.
علت دریافت عوارض خروج از کشور:
در خصوص دانستن علت دریافت عوارض خروج از کشور از طرف دولت بهتر است در خصوص تاریخچه آن اطلاعاتی را کسب کنید. در ایران برای نخستینبار در طی جنگ تحمیلی ایران و عراق عوارض خروج از کشور تألیف شد. جنگ تحمیلی سبب افزایش خروج از ایران شد و به دنبال آن دولت برای جبران برخی هزینهها این طرح را تصویب کرد. در آن زمان عوارض خروج از کشور در دو نوبت از اشخاص دریافت میشد و این مبلغ را در اختیار صندوق درآمدهای عمومی قرار میدادند. دریافت این عوارض پس از پایان جنگ به قوت خود ادامه داشت و یکی از منابع درآمدی دولت محسوب میشود. یکی از مهمترین دلایلی که سبب شد تا بعد از پایان جنگ تحمیلی دریافت عوارض خروج از کشور همچنان ادامه داشته باشد، جبران ارز خارج شده از کشور است. زیرا در طی سفرهای خارج از کشور مقدار قابلتوجهی ارز از کشور خارج میشود. در حال حاضر هم مبلغ این عوارض بهصورت سالانه از طرف مجلس شورای اسلامی تصویب و اعلام میشود. پس از اعلام این مبلغ سازمان امور مالیاتی کشور موظف است تا آن را اجرا کند. در نهایت هم مبلغ جمعآوریشده از عوارض خروج از کشور بهحساب خزانهداری کشور واریز میشود.
روش پرداخت عوارض خروج از کشور:
تا قبل از الکترونیکی شدن کارها برای پرداخت عوارض خروج از کشور باید بهصورت حضوری به یکی از شعب بانک ملی مراجعه میکردید. مبلغ پرداختی عوارض خروج از کشور را میتوانستید در فرودگاه نیز پرداخت کنید، اما صف پرداخت عوارض خروج از کشور در فرودگاه یک صف طولانی بوده و همین موضوع سبب میشد تا بیشتر افراد در شعب بانک ملی عوارض خود را پرداخت میکردند. شرایط توضیح داده شد مربوط به چند سال قبل است. امروزه با الکترونیکی شدن کارها حتی پرداخت عوارض خروج از کشور نیز آسانتر شده است. به این منظور نیاز به هیچگونه مراجعه حضوری نیست. تنها کافی است که وارد سایت سداد شوید. سایت سداد عبارت است از: سامانه پرداخت الکترونیکی عوارض خروج از کشور.
در فرودگاه امام خمینی از طریق خودپرداز ATM نیز میتوانید عوارض را پرداخت کنید. پس از پرداخت مبلغ موردنظر در صورت تمایل با داشتن کد ملی، شماره مرجع و شماره کارت میتوانید پرداختی خود را پیگیری کنید. اگر پس از پرداخت عوارض خروج از کشور به هر دلیلی از کشور خارج نشدید، جای نگرانی نیست. از طریق سایت سداد میتوانید نسبت به استرداد مبلغ واریزی خود اقدام کنید. بهتر است به این نکته نیز اشاره شود که شما نمیتوانید مبلغ عوارض خروج از کشور را بهصورت نقدی پرداخت کنید. پرداخت الکترونیکی تنها راه پرداخت این عوارض است.
در نتیجه باید گفت که دولت بهمنظور تأمین برخی از هزینهها از مسافرانی که قصد خروج از کشور را دارند، مبلغی را تحت عنوان عوارض خروج از کشور دریافت میکند. عوارض خروج از کشور شامل تمام مسافران میشود، و تفاوتی بین مرزهای زمینی و مرزهای هوایی وجود ندارد. میزان این مبلغ هم بهصورت سالانه از طرف مجلس شورای اسلامی تصویب و اعلام میشود. امروزه تنها روش پرداخت عوارض خروج از کشور از طریق سایت سداد است.