پرش لینک ها

راهنمای انعام دادن در هتل

در بسیاری از کشورهای جهان انعام دادن در هتل به عنوان یک عرف محسوب می‌شود و لازم است همه افرادی که به کشورهای دیگر سفر می‌کنند با این رسم آشنا باشند و آداب انعام دادن در هتل را بدانند. البته شاید در ایران انعام دادن در هتل زیاد مرسوم نباشد اما بهتر است که به افرادی که خدماتی را در هتل ارائه می‌نمایند، مبلغ اندکی به نشانه تشکر داده شود.

انعام دادن

مقدار انعام در هر کشور بسته به فرهنگ و سنت آن کشور متفاوت است و هر کشور برای این موضوع استانداردی را تعیین کرده است که بهتر است مسافران از این موضوع آگاه باشند و این مورد را رعایت کنند. البته شاید برای بسیاری از مسافران دادن انعام به افرادی که در هتل کار می‌کنند کار درستی نباشد و از این موضوع ناراضی باشند، اما باید به این موضوع فکر کرد که انجام کارهای خدماتی کاری بسیار دشوار و سنگین است و حقوقی که این افراد دریافت می‌کنند در حد متوسط می‌باشد. با این تفکر دادن انعام کار اشتباهی نیست.

در چه بخش‌هایی از هتل انعام دادن رایج است؟

خدمات هتل داری شامل چندین بخش مهم از جمله بخش حمل چمدان، تمیز کردن و مهیا کردن اتاق، انجام امور نظافتی، دربانی و ارائه خدمات پذیرایی می‌باشد. انعامی که برای کارکنان هر یک از این بخش‌ها در نر گرفته شده است بسته به حجم کار و میزان سختی آن متفاوت خواهد بود. در ادامه درباره میزان انعام هر یک از بخش‌ها صحبت خواهیم کرد.

انعام دادن به مسئول حمل چمدان

  • انعام دادن به مسئول حمل چمدان: شما می‌توانید بسته به سلیقه خود و توان مالی‌تان به فردی که چمدان‌ها را حمل می‌کند انعام بدهید. به عنوان مثال برای هر چمدان 1 دلار در خارج از کشور و 10 هزار تومان در داخل کشور کافی خواهد بود.
  • انعام دادن به فردی که اتاق‌ها را آماده می‌کند: هزینه این خدمات بر روی هزینه اتاق محاسبه شده است و نیازی نیست برای سرویس اتاق مبلغی را به عنوان انعام بپردازید.

انعام دادن به فردی که اتاق را اماده می کند

  • انعام دادن به دربان: این افراد در قسمت ورودی هتل می‌ایستند و در را برای شما باز می‌کنند و به شما خوشامد می‌گویند. انعامی که به دربان‌ها داده می‌شود معمولا 1 الی 3 دلار است و این موضوع به شما بستگی دارد.
  • انعام دادن به کارکنان بخش نظافت اتاق‌ها: کارکنان بخش نظافت و مرتب کردن اتاق‌ها کار سختی دارند و باید کار خود را به بهترین شکل ممکن انجام دهند. به طور کلی انجام امور نظافتی و مرتب کردن اتاق‌ها و سایر قسمت‌های هتل کار سختی است و باید بیشترین انعام را برای این بخش در نظر بگیرید. انعام را می‌توانید در قسمتی از اتاق قرار دهید و یا به صورت رو در رو به پرسنل بدهید. انعام مناسب برای این بخش 3 الی 5 دلار می‌باشد.

انعام دادن به کارکنان بخش نظافت اتاق‌ها

رسم انعام دادن در هتل در کشورهای مختلف

انعام دادن در هر کشور آداب و رسوم خاص خود را دارد و در برخی از کشورها این رسم پسندیده نیست و کارکنان انعام را از شما نمی‌پذیرند و آن را نوعی بی احترامی می‌دانند. به همین دلیل بهتر است با رسم هم کشور آشنا باشید تا دلخوری پیش نیاید. در ادامه رسم چند کشور را در مورد انعام دادن شرح خواهیم داد:

  • ژاپن: انعام دادن در کشور ژاپن کاری ناآشنا است و اگر به کارکنان هتل انعام بدهید آنها مبهوت و متعجب خواهند شد و از این کار ناراحت می‌شوند. به همین دلیل توصیه می‌کنیم نه تنها در هتل، بلکه در هیچ قسمت دیگر انعام ندهید.
  • آمریکا: انعام دادن به تمامی خدمه در این کشور بسیار رایج است و می‌‌توان گفت که شما در هر جای این کشور باید انعام بدهید. در برخی از رستوران‌ها و هتل‌ها ممکن است خدمه در زمان پرداخت خودشان بدون اطلاع شما انعام را بر روی صورت حساب اضافه کنند. به همین دلیل در بیشتر بخش‌ها کارکنان ترجیح می‌دهند که صورت حساب را به صورت نقدی از شما دریافت کنند تا بتوانند انعام را از روی آن کم کنند.

رسم انعام دادن در آمریکا

  • فرانسه: در کشور فرانسه پرداخت انعام به عنوان یک قانون محسوب می‌شود و 10 درصد از مبلغ صورت حساب شما به انعام کارکنان اختصاص دارد.
  • مالزی: در کشور مالزی همانند کشور ژاپن، پرداخت انعام معنایی ندارد و نیازی نیست در هیچ بخش از هتل انعام بدهید.
  • استرالیا: در استرالیا نیز انعام دادن را کاری ناپسند می‌دانند و بهتر است به هیچ یک از کارکنان این کشور انعام ندهید.
  • اتریش: انعام کارکنان در این کشور بر روی صورت حساب شما محاسبه می‌شود و دیگر نیازی نیست به کارکنان انعام بدهید. در صورت تمایل می‌توانید به مسئول حمل چمدان یا خدمتکاران مبلغی را به عنوان انعام بدهید.
  • گرجستان: در این کشور نیز در صورت تمایل می‌توانید به کارکنان انعام بدهید و پسندیده است که این کار را برای تشکر از دریافت خدمات انجام دهید.
  • ارمنستان: در هتل‌ها دادن انعام به کارکنان رایج نیست اما در سایر بخش‌ها مانند رستوران می‌توانید به خدمتکاران انعام بدهید.
  • چین: در کشور چین انعام دادن در هتل مرسوم است. به عنوان مثال مسئول حمل چمدان‌ها از شما انتظار دارد که برای هر چمدان مبلغ 10 یوان پرداخت کنید.
  • ترکیه: در این کشور معمولا در هتل‌های لوکس رایج است که به کارکنان انعام بدهید. در هتل‌های کوچک‌تر نیازی به پرداخت انعام نیست. در صورت تمایل می‌توانید مبلغی بین 5 الی 10 لیر را به عنوان انعام به خدمتکاران بدهید.
  • تایلند: 1 الی 2 دلار انعام در هتل‌های این کشور امری رایج است و همین مقدار برای انعام دادن کافی است.

انعام دادن در تایلند

آیا انعام دادن در هتل امری لوکس است یا نشان سخاوت می‌باشد؟

به طور کلی هنگامی که شما وارد هتل می‌شوید کارکنان با شما برخورد گرم و صمیمی خواهند داشت و بهترین امکانات را برای شما فراهم می‌کنند. به همین دلیل شما در بیشتر موارد از روی سخاوت و به طور داوطلب دوست دارید که مبلغی را به عنوان انعام به کارکنان بخش‌های مختلف بپردازید. مبلغ انعام مهم نیست، مهم نحوه پرداخت شما و احترام متقابل به کارکنان است. نباید در زمان انعام دادن تکبر داشته باشید و مانند یک رئیس رفتار کنید. احترامی که به کارکنان می‌گذارید از مبلغی که به آنها می‌دهید ارزش بیشتری دارد. اگر احترام بگذارید رفتار بهتری را شاهد خواهید بود..

 

یک دیدگاه بگذارید

ویژه خدمات ویزای کانادا