آشنایی با بزرگترین جزیره دنیا
سفر به نقاط مختلف دنیا و دیدن جاذبههای گردشگری آن از جمله آرزوهایی است که بیشتر افراد آن را دارند. به طور کلی گردش و سفر مزایای زیادی به همراه دارد که از آن جمله میتوان به دور شدن از روزمرگی زندگی اشاره کرد. با سفر شما میتوانید با آداب و رسوم فرهنگهای مختلف آشنا شده و با دیدن مکانهای جدید تجربههای جدیدی به دست بیاورید. جزیرهها مکان بسیار مناسبی برای لذت بردن از طبیعت بوده و در سواحل آنها میتوانید آرامش زیادی داشته باشید. انسانها همیشه به دنبال یافتن برترین مکان هستند، در خصوص جزیره نیز این قانون وجود دارد به همین دلیل است که بسیاری از افراد قبل از انتخاب جزیره مورد نظر برای سفر، این سوال را دارند که بزرگترین جزیره دنیا کجاست؟ اگر شما هم این چنین سوالی دارید با ما همراه باشید تا در این خصوص بیشتر بدانید.
بزرگترین جزیرههای دنیا
تمام جزیرههای موجود در دنیا از تنوع بسیار بالایی برخوردار هستند و با یکدیگر تفاوتهایی دارند که همین تفاوتها عامل تمایز آنها است. یکی از نکات تمایز جزیرهها از یکدیگر مساحت و وسعت جزایر میباشد. برخی از جزیرهها قابل سکونت بوده و برخی هم طبیعت بکر و دست نخورده دارند. از طرفی دیگر رابطه مستقیمی بین وسعت و جمعیت یک جزیره وجود ندارد! به این معنا که وسعت زیاد یک جزیره همواره به معنای جمعیت بیشتر آن نیست. جزایری وجود دارند که از مساحت زیادی برخوردار میباشند، اما بنا به دلایلی جمعیت ساکن آن کم است. در مقابل جزیرههایی با وسعت کم هم داریم که ویژگیها وخصوصیات برتر آنها سبب شده تا جمعیت بیشتری را به خود جذب کنند. در خصوص جزیرهها و وسعت آنها یک نکته جالب وجود دارد، برخی از جزیرهها به حدی بزرگ و وسیع هستند که برخی از افراد لقب قاره ششم را به آنها میدهند. در ادامه به توضیح بیشتر در خصوص چند مورد از بزرگترین جزیرههای دنیا میپردازیم. با ما همراه باشید.
جزیره گرینلند
گرینلند را میتوان بزرگترین جزیره دنیا دانست. گرینلند با مساحتی در حدود ۲ میلیون و ۳۶۶ هزار کیلومتر مربع این لقب را به خود اختصاص داده است. در تقسیم بندی نقشهی جغرافیایی گرینلند را میتوان یک بخش از کشور دانمارک دانست. موقعیت قرار گیری این جزیره سبب شده تا آب و هوای آن سرد و منجمد باشد، به همین دلیل بیشتر از ۸۰ درصد جزیره گرینلند را یخ و یخچالهای بزرگ تشکیل داده است. این موضوع به درستی نشان دهنده این نکته است که از تمام مساحت گرینلند نمیتوان برای سکونت استفاده کرد و با وجود مساحت بسیار زیاد آن تنها در حدود ۵۷ هزار نفر در این جزیره زندگی میکنند. علاوه بر مساحت زیاد گرینلند نکات جالب دیگری نیز در خصوص این جزیره وجود دارد. طبق تحقیقات انجام شده گرینلند مکان قرار گیری دومین لایه یخی کره زمین هست. از طرفی دیگر بزرگترین یخچال جهان در منطقهای به نام لولیستا قرار دارد که این منطقه در قطب نیست بلکه این یخچال واقع در جزیره گرینلند میباشد. ناگفته نماند که بزرگترین پارک ملی جهان نیز در قسمت شمالی این جزیره پهناور جای گرفته. مردم این جزیره هم بیشتر به شغل صید ماهی و نهنگ مشغول هستند. اگر قصد سفر به گرینلند را دارید، بدانید که هیچ راه جادهای برای رفتن به گرینلند تعبیه نشده است.
جزیره گینه نو
یکی دیگر از جزیرههای بزرگ در دنیا جزیره گینه نو است. این جزیره مساحتی در حدود ۷۸۵.۷۵۳ کیلومتر دارد و میتوان از آن به عنوان یکی از بزرگترین جزیرههای دنیا یاد کرد. به طور کلی و با توجه به مساحت این جزیره میتوان گفت که دومین جزیره بزرگ در دنیا است. در قسمت شرقی این جزیره پهناور، کشور گینه نو واقع شده است. در قسمت غربی جزیره هم حوزه پاپوای واقع شده است. این منطقه خود متشکل از دو استان کشور اندونزی هست. با در نظر گرفتن موقعیت جغرافیایی جزیره گینه نو میتوان گفت که این جزیره در حد فاصل دو کشور قرار گرفته و میتوان آن را متعلق به دو کشور همسایه آن دانست. از ویژگیهای بارز این جزیره پهناور میتوان به کوهستانهای مرتفع آن اشاره کرد. بلندترین و مرتفعترین قله کوهستانی جزیره گینه نو ارتفاعی در حدود ۵۰۰۰ متر دارد. جزیره گینه نو ذخایر بسیاری غنی از طلا و مس دارد و از دیگر شگفتیهای آن، پرندگان زیبا و نادری هستند که در این جزیره زندگی میکنند.
جزیره بورنئو
در لیست بزرگترین جزیره های دنیا به عنوان سومین جزیره پهناور در کل دنیا باید از جزیره بورنئو یاد کرد. این جزیره در کشور اندونزی واقع شده و مساحت آن هم در حدود ۷۴۸.۱۶۸ کیلومتر مربع است. مساحت این جزیره به اندازهای است که آن را بتوان دو برابر کشور آلمان دانست. از نظر موقعیت جغرافیایی جزیره بورنئو در جنوب شرقی کشور اندونزی واقع شده است. در خصوص تقسیم بندی جغرافیایی و سیاسی جزیره بورنئو یک حقیقت جالب وجود دارد، این جزیره را میتوان تنها جزیرهای دانست که بر اساس قانون بین سه کشور متفاوت تقسیم بندی شده است و هر سه کشور تابع تقسیم بندی اعلام شده هستند. البته که جزیره به صورت مساوی بین سه کشور تقسیم نشده و قسمت بیشتر آن در کشور اندونزی قرار دارد. جنگلهای انبوه و سرسبز این جزیره از برجستهترین ویژگیهای آن هستند که توجه افراد زیادی را به خود جلب میکنند. جنگلهای سرسبز این جزیره سبب شده تا پوشش گیاهی و نیز جانورانی که در آن زندگی میکنند بسیار نادر و متنوع باشند.
در نتیجه به توضیح بیشتر در خصوص بزرگترین جزیره دنیا پرداختیم. موارد گفته شده تنها سه مورد از بزرگترین جزیرههای موجود در کره زمین هستند. جزیرههای بزرگ بسیاری وجود دارد.